VV Linschoten

Dijkslag held bij VV Linschoten

Derde ronde beker, een bekerronde is een uitstekende wedstrijd om spelers, die geblesseerd waren of om de een of andere reden bij de eerste selectie zaten, kans te geven om hun kunnen weer te tonen. Het is voor trainers altijd fijn om er zo’n wedstrijd tussendoor te hebben, om zo weer orde op zaken te kunnen stellen.

De aanvangstijd is niet ideaal, vijf uur. Het weer is koud met veel wind, maar het veld ligt er prima bij. Vlak voor de aanvang van de wedstrijd een onaangename verrassing, de scheidsrechter keurde het veld af, nadat hij het eerst had goed gekeurd. (reden rechter lichtmast functioneerde niet). Door al die toestanden 20 minuten te laat begonnen. Verrassend was dat het Linschoten was die gelijk volop de aanval ging en gelijk met succes. Het werd 0 – 1 na een foutje van Shay Noorlander, die de bal half keerde en toch de bal in het net zag gaan. Doelpuntenmaker was Jonathan Antonio. Alphen werd wakker en nadat eerst Aatiff El Bouny net naast had geschoten, kwam Dennis Boer over rechts op en gaf een gave pass op Bryan de Vries, die goed keek en loepzuiver in de linker hoek schoot 1 -1. En dat alles in de tiende minuut.

Inmiddels had aanvoerder van Eijk zich al laten wisselen vanwege een blessure. Linschoten trok zich echter niet terug en ging nog feller in de aanval. Met in de 22e minuut een counter over rechts door de razendsnelle Antonio, die vrij voor Shay geen fout maakte. 1 – 2. Nog geen 3 minuten later weer een Linschotense aanval met een schot van 25 meter van Ben Borst. 1 – 3. Nadat Bryan en Iliass Alla vrij voor de uitstekende keepende Thom Ankone gemist hadden, ging de heren de rust in.

Gelijk na de aftrap een aanvallend Alphen. Met na 5 minuten een pass van op Dennis Boer, die van rechts vrij voor de keeper kwam. Niet lang daarna volgden een vijftal chaotische minuten. Het was Aatiff, die met een ouderwetse “punter” een geweldige pegel losliet. De bal was zo hard dat de keeper zowat achterover viel, waarna hij de bal los liet en de bal in het doel belandde: 2 – 3. Alphen ging als zo vaak vol in de aanval. Maar in de 70e minuut bij balverlies op het middenveld kwam de bal bij de spits Kleiweg van Linschoten, die zijn schotje van richting zag veranderen en in het doel zag belanden: 2 -4 ! Met nog 20 minuten te spelen leek dit de beslissing. Maar de scheidsrechter besloot in de 75e minuut Alphen een penalty toe te kennen. Bryan de Vries belastte zich er mee en schoot de bal via de keeper binnen 3 – 4.

De wedstrijd werd nog erg spannend. Vooral toen De Vries in de tachtigste minuut aan een weergaloze solo begon. Met een prachtige rush op volle snelheid , schudde hij eerst drie tegenstanders van zich af en scoorde weer uit een zeer moeilijke hoek de 4 – 4. Iedereen dacht al aan penalty’s. Nadat Iliass Alla met een prachtige solo net niet goed uitkwam en Bryan de Vries nog een keer net naast schoot, was het in de 94e minuut Evert Dijkslag, die zich tot matchwinaar lkroonde 4 -5 . Een voorzet waar iedereen naar keek en niemand ingreep, behalve de sluwe veteraan die doorgaans in Linschoten drie voetbalt.

Linschoten: Ankone; Hoogendoorn, van Eijk © (‘8 Abdulatif), Den Boer (’62 Severs), Dijkslag; Mooij, Borst, Clements; Antonio, Kleiweg, da Cruz (’54 Ros)