De Vor: ,,Voelde mijzelf wel ellendig”

0 Geplaatst door - 24 januari 2020 - FC Oudewater, Nieuws

Zaterdag begint voor FC Oudewater weer de tweede seizoenshelft. De ploeg neemt het dan op tegen Nieuwkoop. Voor de ploeg is het belangrijk om nieuwe stappen te zetten en de aansluiting met de middenmoot te behouden. Met Laurens de Vor kijken we nog eens terug op de eerste seizoenshelft.

Voor FC Oudewater verliep de eerste seizoenshelft wisselvallig. Aan het begin van het jaar was de start ronduit matig te noemen, maar later kwamen de punten meer en meer binnen druppelen. Ook voor Laurens de Vor was het een halfjaar met de nodige ups en downs. ,,Eigenlijk ben ik er twee jaar lang uit geweest vanwege mijn werk. Elke zaterdag werkte ik en dat was sinds dit jaar weer anders. Daarom ben ik weer met voetballen begonnen”, vertelde de Oudewaternaar. Het werd uiteindelijk een rentree met voor hem verschillende kanten. Het seizoen begon nog goed, maar uiteindelijk moest hij zijn plek in het veld inleveren.

,,Dat was in dezelfde periode dat Bart Griffioen wat terugviel. Dat deed wel even pijn. De eerste wedstrijd dat ik op de bank zat kwam ik er helemaal niet in en toen voelde ik mijzelf wel ellendig”, aldus De Vor. De eerste weken in dit seizoen voelde immers weer enorm goed voor de teruggekeerde voetballer. ,,Het voetbal op zaterdag voelde echt weer heerlijk aan. Ook dat ik bij de selectie kon aansluiten was een grote meerwaarde. Ik sloot de afgelopen twee jaar nog wel eens bij het derde aan, maar dat is toch anders. Ik fietste nog wel, maar mijn spieren waren deze manier van inspanning ook niet meer echt gewend. Ook op het technische vlak had ik wel weer wat in te halen.”

Ook in zijn eerste fase bij de club had hij te maken met scheidend trainer Harry Akkermans. De Vor. ,,Het was aan het begin voor ons best wel moeizaam en we hoopten ook wel hoger te staan dan deze tiende plek. We begonnen ook in een ander systeem dan in andere jaren. Op zich prima, want dat kan natuurlijk ook werken. Alleen dit systeem wierp weinig vruchten af. Uiteindelijk pakten we wel weer punten en kregen we wedstrijden ook weer wat meer onder controle.”

,,De laatste wedstrijden voor de winterstop had ik mijn basisplaats weer terugveroverd. Dat was wel lekker, alleen baalde ik ook wel dat we die dan weer net verloren. Over het geheel kon ik wel tevreden zijn. Ik wist ook niet zo goed wat ik kon verwachten.”

 

Geen reacties

Reageer