VTC Woerden dames - Marsha de Kwaadsteniet

,,De overwinning was binnen, dat doet iets met het team”

De dames van VTC Woerden boekten zaterdagmiddag een hele belangrijke zege. De Woerdense volleybalsters versloegen het tweede team van Zaanstad met 3-1. ,,Met deze overwinning zijn wij erg blij”, vertelde trainer Joost Roede.

De periode voor de kerst stond voor de dames in het teken van het proces. De ploeg wilde groeien naar een bepaald niveau waarmee het de tweede helft van het seizoen tegemoet kon zien. De jonge ploeg is gegroeid en dat resulteert al rap in resultaat. ,,We hebben per tegenstander een duidelijk speelplan, want we hebben ze natuurlijk al eens gezien”, vertelde Roede. Inter Rijswijk werd al het vuur aan de schenen gelegd en tegen nummer US D2 werd een puntje afgesnoept.

,,We hebben met de kerst doorgetraind en we zijn heel goed aan het trainen. We weten heel goed hoe we nu willen spelen. Tegen Inter Rijswijk wonnen we de eerste set al, maar zaten we in de tweede en derde set al dichtbij. Zaterdag wisten we dan zelfs met 3-0 voor te komen in sets. Dat was erg lekker.”  Uiteindelijk ging de vierde set nog verloren, maar dat maakte niet overdreven veel meer uit. De setstanden spraken voor zich: 25-19, 25-23, 25-20 en 17-25.

,,Wij voerden ons plan zaterdagmiddag ook weer goed uit. Daardoor konden we in de tweede set ook een achterstand verkleinden van zo’n zes punten. Daar was ik wel blij mee. Na de derde setwinst op een rij was de overwinning binnen. Dat doet ook wat met een team. Tot 16-16 ging het ook in de vierde set nog gelijk op, maar daarna was het klaar.”

,,In de laatste set valt de spanning dan wat uit het lichaam, terwijl de vermoeidheid er nog wel is. Het lukte daardoor niet echt om de laatste set nog te winnen. Nu is het zaak om door te gaan en ook komend weekend tegen Kalinko de punten te pakken.”