Cubero van Coevorden: ,,Door tot ik in elkaar zak”

0 Geplaatst door - 13 februari 2019 - Nieuws, SC Woerden

Eindelijk stond zaterdagmiddag de naam van Miguel Cubero van Coevorden weer op het wedstrijdformulier. De Woerdense voetballer liet na een jaar afwezigheid direct zien van toegevoegde waarde te zijn.

Voor een jaar was Miguel Cubero van Coevorden uitgeschakeld bij SC Woerden. De middenvelder tobde met eerst een gebroken rib, een paar gekneusde ribben en uiteindelijk een klaplong. Vervolgens moesten zijn keelamandelen verwijderd worden en tot slot sierde voorzichtigheid de mens. Hij wilde niet nogmaals een klaplong oplopen aangezien dat  een trip naar Spanje in het geding bracht. ,,Dat was voor school en daarom mocht dat geen vertraging oplopen”, vertelt Cubero van Coevorden.

Waar de speler na de zomer weer prima zou kunnen terugkeren binnen de selectie, speelde hem het volgende probleem parten. Pure fitheid. ,,Voor mijn blessure was ik drie keer in de week met voetbal bezig en was ik ook nog eens vijf keer in de sportschool te vinden. Toen ik in Zuid-Portugal mijn zomerbaan weer oppakte merkte ik wel dat mijn fitheid te wensen over liet.” De afgelopen periode heeft hij gebruikt om weer bij de selectie aan te sluiten en dat lukte met verve. Afgelopen weekend was hij goed voor de gelijkmaker bij VV Bodegraven en stond hij aan de basis van de beslissende eigen goal. ,,Omdat ik er zo lang uit ben geweest reken ik die gewoon als assist hoor”, verzekert Cubero van Coevorden.

,,Het viel nu ook net goed dat ik met de winterstop weer kon spelen. Het is mooi om te zien dat ik weer in de basis mocht beginnen. Dat was als centrale verdediger, iets waar ik in de jeugd ook al wel heb gespeeld. Nadat we wat wilden forceren werd ik wel weer wat meer naar voren gestuurd.” Het is een van de rollen waarin hij alle jeugdteams bij SC Woerden heeft doorlopen en nog een jaar in de jeugd bij Argon heeft gespeeld. ,,In de jeugd zeiden we al dat we met het 100-jarig bestaan kampioen wilden worden. Laten we daar ook nog maar vol voor gaan dan.”

Inmiddels is de angst bij Cubero van Coevorden verdwenen en kan hij weer groeien richting een mooi niveau. ,,Ik heb nu geen echte verplichtingen meer natuurlijk en dus is het risico voor mij ook verdwenen. Ik heb de knop kunnen omzetten en ga er nu voor de volle honderd procent voor. Tot het moment dat ik in elkaar zak”, sluit hij met een knipoog af.

Foto: Jolanda Wouters

Geen reacties

Reageer