micheal-met-tweede-plek

Busscher reikt tot finale Gesloten Midden Nederland

Michael Busscher is op de Gesloten Midden Nederland tot de finale doorgedrongen. De Woerdense darter verloor die finale met 5-4 in legs van Gert Renes junior. Met het resultaat begon Busscher het jaar 2020 op een goede manier, maar ontbrak het voor hem aan een beetje geluk.

Herman Busscher schilderwerken

Met een 4-4 stand op het scorebord mocht Busscher aan de laatste leg van de wedstrijd beginnen. Met een puntentotaal van 134 over, vielen twee pijlen uit het bord waardoor hij geen score kon neerzetten. Het kostte hem uiteindelijk de wedstrijd. Zonde, want Busscher gooide zaterdagmiddag goed. Hij won achtereenvolgens met 3-0 van William Bonenberg en Gerco Woudenberg. Een 3-2 overwinning op Henk van Steeg volgde bij de laatste 32, waarna hij een ronde later weer met 3-0 wist te winnen van Donny de Jong.

Het toernooi verliep dus relatief soepel voor de Woerdenaar. In de kwartfinale wist hij in een spannende wedstrijd met 4-3 te winnen van Henk-Jan Kamphorst. De halve finale werd weer gemakkelijk gewonnen met 4-0 van Jeffrey Bekema. ,,Uiteindelijk miste ik in de finale ook nog twee wedstrijdpijlen. In de finale liet ik helaas niet mijn beste spel zien. Ik was niet goed genoeg en uiteindelijk was Gert Renes Junior gewoon beter.” In het koppeltoernooi kwam Busscher met zijn partner Niels de Ruijter tot de kwartfinales.

Het toernooi maakt onderdeel uit van een groter circuit. Op de verschillende toernooien zijn punten te verdienen voor een ranglijst. Op basis van die ranglijst zal de Nederlandse selectie worden samengesteld.