Siveo '60 - PR

Blonk: ,,Zij hebben wel de specialisten die hem binnen schieten”

Zaterdagmiddag speelde Siveo ’60 een moeilijk uitduel met Alphense Boys. Door een matige eerste helft werd het ook een kansloze opgave. De ploeg ging in Alphen aan den Rijn met 4-1 onderuit en liep dus tegen een nederlaag aan.

Verliezen kan. Helemaal wanneer Siveo ’60 een bezoek aflegt aan Alphense Boys. Toch was aanvoerder Sjoerd Blonk na afloop van het duel niet helemaal te spreken over de eerste helft die de ploeg gespeeld heeft. ,,We wisten dat het natuurlijk een lastige wedstrijd zou worden. Thuis ging het best wel aardig tegen ze en haalden we met 1-1 de rust. Diezelfde strijd en beleving wilden we ook afgelopen zaterdag laten zien. Uiteindelijk hielpen wij ze door een vrije trap weg te geven vlak bij de goal. Zij hebben dan genoeg specialisten die de bal er dan in kunnen schieten”, vertelde de aanvoerder.

Lees verder: Blonk: ,,Zij horen niet in de vierde klasse thuis”

In het verdere verloop van de wedstrijd slaagde de ploeg er ook niet meer in om zich nog te herpakken en dus stond er bij rust een 3-0 achterstand op het bord. ,,We stonden achter omdat we onze duels niet wisten te winnen. Zij schieten dan ook nog een tweede treffer binnen en ze krijgen nog een onterechte strafschop”, somde Blonk de verschillende redenen van de ruime achterstand. ,,We spraken in de rust ook uit om dan de tweede helft maar te winnen en om de schroom van ons af te gooien en lekker te gaan spelen.”

Juist in die tweede helft ging het voor de Zegveldse vierdeklasser een stukje beter. De ploeg drong meer aan en werd ook beloond met een strafschop na een overtreding op Wesley Voorend. Sjoerd Blonk schoot de bal uiteindelijk tegen de touwen en dus kwam de ploeg weer wat terug in het duel. ,,We wilden die tweede helft dus wel winnen, maar helaas moesten we op het einde nog een tegentreffer incasseren.”

Alphense Boys behoort niet tot de ploegen waartegen Siveo ’60 de punten zal moeten halen. Punten die juist de komende weken gehaald moeten worden. ,,Dan ontvangen we tegenstanders die meer in ons straatje passen. Ploegen van het zelfde niveau en dan moeten we wel echt punten gaan pakken.”

Siveo ’60: Mats van Doornik; Lukas Timmerman (Vincent Blok), Patrick de Jong, Sjoerd Blonk, Marc Hageman; Luuk Bregman (Jasper de Kruijf), Ricardo Würsten, Martijn Verlaan; Gerwin Verlaan (Lucas Vermeij), Wesley Voorend en Luuk Blonk.

Alphense Boys – Siveo ’60 4-1 (3-0) 4. Brandon Zigo Tichem 1-0, 14. Donovan Olivieira 2-0, 44. Brandon ZIgo Tichem 3-0 (str.), 84. Sjoerd Blonk 3-1 (str.), 89. Patrick de Jong (e.d) 4-1