Ankoné: ,,Het duurde voor mij te lang”

0 Geplaatst door - 14 februari 2019 - Nieuws, VV Linschoten

Aan het begin van het seizoen kreeg Thom Ankoné last van een hardnekkige voetblessure waarna hij het eerste halfjaar continu langs de kant stond. Vorige week speelde hij als bij tweede, waarna afgelopen zaterdag tegen VEP de eerste minuten in het eerste elftal een feit waren.

Eindelijk stond Ankoné weer zelf op doel. Een halfjaar lang was hij uitgeschakeld wegens hielspoor. Een ontsteking aan de onderkant van de voet welke voetballen onmogelijk maakt. ,,Het gebeurde aan het begin van het seizoen tegen VEP. Ik had die avond ook nog een bruiloft en dus liep ik veel. De pijn zette door en de dokter kon uiteindelijk de diagnose hielspoor stellen.”

Na de openingswedstrijd tegen VEP speelde hij geen duel meer, terwijl zijn rentree zaterdag wederom tegen VEP plaats vond. Of het nog niet genoeg voor een jubelstemming hield hij ook nog eens de nul, ondanks dat hij zelf nog een penalty veroorzaakte. ,,Ik dacht nog geef ze maar een pingel inderdaad”, grapt de sluitpost over de naast getrapte kalktrap van Joost Brugman. ,,Het was heerlijk om terug te keren en direct de nul te houden.”

,,Het duurde voor mij veel te lang. Ik ben wel vaker geblesseerd geweest, maar nog nooit zo lang als nu. In het team spelen vooral goede vrienden van mij dus ook daarom is het weer fijn om onder de lat te staan”, haalt hij het gevoel van de afgelopen periode terug. Jan-Willem Doornenbal verving hem, maar ook hij wil graag met zijn vrienden spelen. In het tweede welteverstaan en dus kwam de plek onder de lat al weer snel vrij. Het betekende niet dat Doornenbal het niet verdienstelijk heeft gedaan. De doelman toonde zich meer dan een waardig vervanger.

,,Ik heb nu alleen nog maar lichte pijntjes, maar dat heeft niets meer met mijn voet te maken. Ik ben honderd procent fit, alleen schiet mijn leeftijd ook richting de dertig”, weet hij over zijn huidige fysieke gesteldheid. ,,Voor mij zal het voorlopig belangrijk zijn om fit te blijven en tot het einde van het seizoen onder de lat te staan.”

,,We willen nog vol voor de tweede periode gaan, maar dat hebben we niet meer in eigen hand. Eigenlijk hebben we dat tegen Sportief weggegeven. De tweede plek ligt nu wel binnen handbereik.” Daarvoor kan men geen slippertjes meer begaan nu de kapers op de kust liggen.

Geen reacties

Reageer