sch - Legmeervogels

Alarmfase één breekt aan bij SCH ‘44

Een thuiswedstrijd tegen United/DAVO. Een uiterst belangrijke gezien de ranglijst. Het uiteindelijke verlies van de ploeg leidt tot een strijd tegen degradatie waarin het liever niet verzeild raakt. Trainer Rene van der Kooij heeft het voorafgaand aan de wedstrijd al bedacht: “deze verliezen betekent dat we degradatievoetbal moeten gaan spelen.”

Na negentig minuten spelen en een 0-2 nederlaag verder, zijn de gevolgen voor SCH ’44 verstrekkend. Rond de winterstop keken de mannen van Van der Kooij nog omhoog. Met een goed gevoel richting de nacompetitie vormde het devies. Ondertussen is het goede gevoel ver te zoeken en moet men oppassen dat het niet verzeild raakt in de nacompetitie tegen degradatie. Een scenario dat men voorafgaand aan de tweede seizoenshelft niet bevroedde.

Bij de rust stond er nog altijd een 0-0 stand op het scorebord. De teams leken aan elkaar gewaagd, maar United/DAVO kende een noemenswaardig wapen. “Zij hadden een keeper die vanaf de grond een trap over een meter of zeventig had. Dat is een kracht waar we wel op voorbereid waren. De intentie was bij hun niet aanwezig om op te bouwen, welke wij iets meer hadden.” Het leverde een doelpuntloos gelijke stand op bij de rust, maar na de rust wisten de bezoekers tweemaal tot scoren te komen. “Zij scoren vanuit een enorme dekkingsfout en dan begint hetzelfde liedje.”

Een achterstand op zich is niet rampzalig, maar bij SCH ’44 betekent dit dat een dergelijke situatie lastig is recht te buigen. “In het laatste half uur speelden we eigenlijk als een geslagen hond. De wanhoop was  bij de spelers enigszins af te lezen. Er wordt keihard geknokt, maar men weet af en toe niet zo goed wat ze moeten doen.” Het zijn misschien wel de patronen van een ploeg waarbij het tegenzit. Niet alleen wat betreft blessures en schorsingen vallen de puzzelstukjes niet meer in elkaar, per wedstrijd heeft de ploeg wel vijf of zes kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Zelfs dat aantal is nog niet altijd voldoende.

Het resterende programma is allesbehalve gemakkelijk te noemen, maar voor SCH ’44 zijn er nog vijf wedstrijden over om voldoende punten te halen zodat de ploeg zonder enige druk kan beginnen aan de nacompetitie. Wat dat betreft ontvouwen zich twee scenario’s: degradatievoetbal gevolgd door voetballen voor een plek in de eerste klasse. Surreëel, maar op dit moment bewaarheid.