191111-fc-oudewater-oegstgeest

Akkermans: ,,De scherpe kantjes waren er wel vanaf”

De opdracht was voor FC Oudewater voorafgaand aan de wedstrijd tegen Aarlanderveen duidelijk. De ploeg moest namelijk verbetering tonen in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen de gedeelde koploper. Dat is gelukt, ondanks het 2-0 verlies.

,,De belangrijkste les van zaterdag was dat we op de goede weg zijn. Soms is het alleen zo dat wedstrijden worden beslist op details”, vatte trainer Harry Akkermans het duel puntig samen. Twee momenten waarbij de ploeg verslapte en Aarlanderveen sloeg toe. Aziz el Bouazatti en Jorn Poelwijk scoorden en dus stond bij rust een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Dit ondanks het feit dat FC Oudewater goed mee kon.

,,Wij hebben in ieder geval laten zien dat we onszelf verbeterd hebben ten opzichte van de eerste wedstrijd. In het eerste half uur speelden wij overtuigend en het was wachten op het moment dat wij de doelpunten gingen maken. Wij gaven op een goedkope manier de doelpunten weg. Als je in de eerste helft zo dik de betere ploeg bent en continu op hun helft speelt, dan is het wel een hele grote domper als je met een 2-0 achterstand de kleedkamer op zoekt.”

Na de rust liet FC Oudewater opnieuw zien dat de ploeg stappen heeft gezet. Aarlanderveen maakte het spel dood, terwijl de Oudewaterse formatie op jacht ging naar de aansluitingstreffer. ,,De scherpe kantjes waren er alleen wel van af. Alleen het feit dat zij tweemaal zoveel punten als wij hadden, was op het veld niet terug te zien. Daar waren wij gelijkwaardig. Misschien hadden wij ook wel meer verdiend, alleen dat gebeurde niet. We zullen onszelf blijven verbeteren”, vertelde Akkermans.

De ploeg liet in ieder geval zien dat het stappen heeft gezet en dat het op de goede weg zit. Nu speelde de ploeg een goed duel tegen Aarlanderveen en vorige week wist het elftal te winnen van Nieuwkoop. ,,We trainen erg hard en de resultaten daarvan zijn in het veldspel ook goed zichtbaar. Nu moeten we nog de details gaan verbeteren”, vertelde Akkermans met een knipoog.