VTC Woerden (Justin)

AIRCOHEAT VTC Woerden verrast in beker

Geplaatst op:
Door:Sportbeleving

AIRCOHEAT VTC Woerden heeft voor een verrassing gezorgd door de volgende ronde van de nationale beker te bereiken. De tweede divisionist versloeg in Groot-Ammers achtereenvolgens competitietegenstander Van den Hengel/Sovoco (2-0 | 25-21 en 25-22), tweede divisionist HLB/Van Daal (2-0 | 25-23 en 25-21) en de één niveau hoger uitkomende thuisploeg, VC Wik (2-1 | 16-25, 25-23 en 16-14). “De grootste winst is dat wij als team karakter hebben getoond door in de beslissende wedstrijd uit geslagen positie terug te komen,” vonden trainer/coach Krijn Verlek en zijn assistent Jos van der Pluijm.

Het waren de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen voor de formatie van het trainersduo. Diagonaal Sharon van Vliet was niet inzetbaar wegens een blessure. In de eerste wedstrijd tegen Sovoco nam VTC Woerden in de eerste set een 11-7 voorsprong, maar die was halverwege de set omgebogen in een 12-13 voorsprong voor de tegenstander uit Soest. Naarmate het einde van de set in zicht kwam, rechtte de AIRCOHEAT-formatie zijn rug en trok met 25-21 aan het langste eind. Sovoco nam in de tweede set een 11-14 voorsprong, maar bij 16-16 was het evenwicht hersteld en uiteindelijk eindigde de set en daarmee de wedstrijd met 25-22 in het voordeel van VTC Woerden. “Het was wisselvallig. We gaven eigenlijk te makkelijk onze voorsprong weg, ook aan het eind van de tweede set, en maakten het onszelf daardoor lastiger dan nodig,” waren Verlek en Van der Pluijm kritisch na afloop.

Tegen HLB/Van Daal had de ploeg die afgelopen seizoen als promovendus op de vijfde plaats in de tweede divisie eindigde telkens de score in zijn voordeel. In de eerste set werd het via 6-3, 11-5, 18-15 uiteindelijk 25-23, de tweede set eindigde via 16-11, 20-18 met 25-21 winnend voor VTC Woerden.

Voorafgaand aan het duel met VC Wik was duidelijk dat de winnaar van het onderlinge treffen door zou gaan naar de volgende ronde van de landelijke beker.  De thuisploeg was in de eerste set oppermachtig. Krijn Verlek en Jos van der Pluijm zagen dat hun team weinig in te brengen had tegen de eerste divisionist, 16-25. Met enkele wijzigingen in de opstelling en met uiteindelijk spelverdeelster Marije Beukers, passer/lopers Jill Bouterse, Zoe Korstanje, middenspeelsters Michelle Verhees, Michelle Korstanje, diagonaal Tamar Woudenberg en libero Luka Esme van Beekhoven in de derde set binnen de lijnen werd de wedstrijd alsnog in het voordeel van de tweede divisionist beslist. VTC Woerden won de tweede set via 7-3, 12-10, 16-13, 19-18 met 25-23. In de beslissende set was de thuisploeg met 7-8, 11-12 en 12-14 het dichtst bij de winst, maar de bezoekers uit Woerden maakten net als in de tweede set de ‘big points’; 16-14.

Voorbereiding
In de afgelopen weken oefende de twaalfkoppige selectie tegen tweede divisionisten Hands Up (winst), VCN 2 (verlies), Inter Rijswijk (verlies), Spivo (winst) en US 2 (winst). Deze wedstrijden vormden de opmaat naar de duels van afgelopen zaterdag, maar vooral ook naar de competitie die aanstaande zaterdag begint met een wedstrijd tegen titelkandidaat Inter Rijswijk. “In de voorbereiding gaat het ons vooral om de ontwikkeling in het spel, niet zozeer om het resultaat. Wij willen vooruitgang zien, zien dat de aanwijzingen die wij geven opgevolgd worden en dat hetgeen waar wij met elkaar op trainen effect heeft,” legt Krijn Verlek uit.

Wijzigingen in selectie
Zijn ploeg is op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen seizoen. Aanvoerder en spelverdeelster Marleen van Zelderen en Jantien Bos zijn in het tweede team gaan spelen en libero Eda Dundar heeft de overstap naar Inter Rijswijk gemaakt. Nieuw in de selectie zijn spelverdeelster Janneke Meijer (DOS) en de uit het tweede damesteam overgekomen libero Luka Esme van Beekhoven en spelverdeelster Marije Beukers. De overige speelsters zijn Tamar Woudenberg, Zoe Korstanje, Jill Bouterse, Lynn Nawijn, Eline Duurkoop, Sharon van Vliet, Michelle Verhees , Michelle Korstanje en de nieuwe aanvoerder Femke van Leeuwen. Een deel van de selectie traint samen met talentvolle speelsters uit de jeugd en het tweede damesteam een derde keer onder leiding van Roy van Rees. “Wij zijn blij dat dit mogelijk is gemaakt. Het is belangrijk om uren te maken,  vastigheid te ontwikkelen en te zorgen dat de speelsters ook individueel blijven groeien,” aldus Krijn Verlek en Jos van der Pluijm, die aan hun tweede seizoen in Woerden beginnen na eerder bij Volley Meerkerk ’95 samengewerkt te hebben.